Договорите по инхаус поръчките за изграждане на автомагистрала Хемус“ са незаконни и

...
Договорите по инхаус поръчките за изграждане на автомагистрала Хемус“ са незаконни и
Коментари Харесай

Депутат от ПП с разкрития за инхаус поръчките за Хемус

Договорите по инхаус поръчките за създаване на автомагистрала „ Хемус “ са противозаконни и не се дължат пари за осъществените действия. Това сподели в предаването „ Лице в лице “ депутатът от „ Продължаваме промяната “ Георги Георгиев.

„ Най-големият проблем е, че заплащанията не са дължими. По време на 46-ото Народно заседание бяха установени множество закононарушения по инхаус поръчките за построяването на автомагистрала „ Хемус “ – като да вземем за пример заобикалянето на договорите за наемане на хора. Не зная дали сте чували за Договор за наем на чиновници – това е някаква иновация, подобен контракт не може да има, той е незабележим “, изясни той.
-->
Георги Георгиев посочи, че става дума за „ една цялост от такива контракти “. Изводите, които са били направени още в границите на 46-ото Народно заседание, са за незаконосъобразни дейности и за недължими суми.

Той е безапелационен, че всеки министър на районното развиване и благоустройството от този миг нататък е трябвало да приключи договорите. А всичко осъществено по плана към оня миг, да бъде платено по себестойност.

Депутатът от „ Продължаваме промяната “ сподели също по този начин, че служебният министър Иван Шишков е платил цялостната стойност. Това е станало ясно от отговорите му по време на последния парламентарен надзор, добави той.

„ Считам, че с разликата сред цялостната стойност и действителната такава, е нанесена щета на държавния бюджет. Да не приказваме, че автомагистралата не се строи, тъй като всички знаят, че това е нелегално. Ако бъде пусната една почтена социална поръчка, тя може да стане доста по-бързо “, счита още Георги Георгиев.

От думите му стана ясно още, че компанията, което построява автомагистрала „ Хемус “, не носи отговорност и не дава гаранция за качеството на трасето, поради проблем със сключването на противозаконни контракти.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР